Taxaties

Taxaties

Een taxatie is de objectieve waardebepaling van onroerend goed; met andere woorden: het geeft aan wat op dat moment de waarde van uw woning is.

  • Taxatiedoeleinden
  • U kunt uw woning voor verschillende doeleinden laten taxeren, maar meestal gebeurt het in verband met een aanvraag voor een hypothecaire geldlening. De mogelijke geldverstrekker beoordeelt aan de hand van het taxatierapport of een hypothecaire lening al dan niet verleend kan worden. Een zorgvuldig uitgevoerd en geformuleerd taxatierapport kan dus het verschil maken tussen wel of geen hypothecaire lening. Andere

redenen om uw woning te laten taxeren zijn bijvoorbeeld de aan- of verkoop van uw huidige of toekomstige woning, in verband met boedelscheiding of in geval van nalatenschap.

  • Een vakkundig taxatierapport
  • Verhagen Taxaties & Adviesbureau is aangesloten bij de branchevereniging VBO-Makelaars en tevens aangesloten bij NWWI, een onafhankelijk en landelijk taxatie-instituut. Zo bent u verzekerd van een vakkundig taxatierapport dat door iedere instantie wordt geaccepteerd en weet u zeker dat alle stappen voor een zorgvuldige taxatie volledig zijn doorlopen. Het resultaat is een rapport dat volgens alle geldende voorwaarden is uitgewerkt. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op en laat u informeren over ons aantrekkelijke tarief.
  • Wenst u een taxatie door ons te laten verrichten dan kunt u heel eenvoudig de opdracht hiertoe verstrekken door het invullen van ons taxatie-aanvraag formulier.
  • Stappen
  • Bij het verrichten van een taxatie wordt de woning bezocht, bekeken en opgemeten, echter dit is maar een klein onderdeel van het totale taxatieproces. Op het kantoor wordt de opname verwerkt en wordt er onderzoek gedaan naar o.a. juridische aspecten, marktonderzoek en analyse, bodemgesteldheid, kadastraal onderzoek en bestemmingsplan. Dit alles maakt het taxatieproces compleet en wordt er een taxatierapport gemaakt.